Adana Gezi ve Konaklama Rehberi

Torosların güneyinde, Seyhan’ın kıyısında bulunan Adana, Türkiye’de kültür ve gastronomi turizmi denildiğinde ilk akla gelen şehirler arasındadır. Tarihi MÖ 3000’li yıllara uzanan ve bereketli toprakları sayesinde Hititler’den Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, bu özelliğiyle tarih severler için ideal rotalar arasında yer almaktadır.

Adana Altın Koza Film Festivali, Adana Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı gibi ünü ülke sınırlarını aşmış pek çok festival ve etkinliğin de gerçekleştiği Adana, son dönemlerin turizm, kültür – sanat ve gastronomi alanlarında en çok gelişim gösteren şehirlerden biri. Her bütçeye uygun konaklama alternatifinin olduğu kentte yapılacak başlıca aktiviteler ise lezzet turları, trekking, kano turları, yüzme vb..


GEZİLECEK YERLER

1-Taşköprü

Taşköprü; Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen ve Seyhan Nehri’nin üzerinde yer alan bir yapıdır. Yüzyıllar boyunca Asya ve Avrupa arasında önemli bir bağlantı görevini gören köprü, 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğindedir. Yeryüzündeki en eski köprülerden biri olan Taşköprü günümüzde Adana’nın sembollerinden biri olmuştur.


2- Büyük Saat Kulesi

Adana Büyük Saat Kulesi Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanmıştır. 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Kule kesme taştan yapılmıştır. Uzunluğu 32 metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliğinin 35 metre olduğu söylenir. Saat kulesi dikdörtgen şeklinde taş tuğlalardan yapılmıştır. Kulenin inşası sırasında Osmanlı’da değişik illerde saat kuleleri vardı. Bu saat kuleleri arasında en uzunu Büyük Saat’tir. İkincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi’dir. Örme işlemi oldukça zor olan küçük taş tuğlalardan imal edilmiş ve yapımından uzun bir süre sonra Almanya’dan özel olarak saat makinesi getirilmiştir. O kadar sağlam yapılmıştır ki 1998’deki Adana depreminden sonra bile ayakta kalmayı başarabilmiştir.


3-Ulu Cami

Ramazanoğulları Cami olarak da bilinen Ulu Cami, Adana’da bulunan en eski yapılardan biridir. Ramazanoğulları Beyliği’nin başyapıtları arasında kabul edilen ve 1541 yılında açılışı yapılan cami, sahip olduğu tarihi doku ile hala etkileyiciliğini korumaktadır. Mimarisinde; Selçuklu, Memluk ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyan Ulu Cami, Adana’nın “eski şehir bölgesi” olarak adlandırılan kısımda yer almaktadır.


4- Bebekli Kilisesi

Tarihi 1880’li yıllara dayanan Bebekli Kilisesi, Adana’nın tarihi semtlerinden olan Tepebağ’da yer almaktadır. St. Paul adına İtalyan Katolik Kilisesi olarak yaptırılan kilise; oldukça iyi korunmuş ve tarihi dokusunu kaybetmemiştir. Adını, tunçtan yapılmış Meryem Ana heykelinin bebeğe benzetilmesinden alan kilise; Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin en büyük göstergelerinden biridir.


5- Adana Merkez Park

Adana’da tarihe kısa bir yolculuk yaptıktan sonra doğanın güzelliklerini barındıran mekânları da ziyaret etmek isterseniz; Adana Merkez Parkı tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Seyhan Nehri’nin kenarında konumlanan ve gerçek bir nefes alanı sunan bu park, Adana Belediyesi’nin ziyaretçilerine ücretsiz hizmete sunduğu alanlardan biridir. 2004 yılında yapımı tamamlanan Adana Merkez Parkı’nın en büyük özelliği ise 33 hektarlık alanı ile Türkiye’deki en büyük park olmasıdır. Park, botanik özellikleri ve rengârenk manzarası ile fotoğrafçıların da uğrak rotaları arasındadır.


KONAKLAMA ALTERNATİFLERİ

1- Sheraton Grand Adana

Merkez mevkiinde yer alan tesis; Merkez Park ve Adana Merkez Camii’ye yürüme mesafesinde bulunuyor. 5 yıldızlı zincir bir işletme olan tesis; açık büfe kahvaltı, yüzme havuzu, havuz barı, spa ve sağlık olanakları, havalimanı servisi ve limuzin servis gibi imkanlara sahip.

NEHİR MANZARALI CLUB SUIT ODA MANZARASI.

2- Adana Hilton SA

Yüreğir mevkiinde bulunan tesis bir çok imkana sahip. Spice Market restoranı misafirlere bahçe manzarasına nazır ve açık havada yemek servisi yapıyor. Ayrıca isteyenler için 24 saat oda servisi mevcut. Barda/oturma salonunda misafirlerimize içecek servisi yapılmaktadır. Misafirlere her gün 6.00 ve 10.30 arasında ücretli açık büfe kahvaltı servisi yapılıyor. Oteldeki masaj ile yorgunluk atın veya kapalı havuz gibi dinlenme imkânlarından yararlanın.. Misafirlere ücretsiz kablosuz internet, danışma (concierge) hizmetleri ve otelde hediyelik eşya dükkânı/gazete standı sunulmaktadır.


3- Türkmen Riverside Hotel Adana

Türkmen Riverside; birbirinden farklı mimari özelliklere sahip 112 odası ile misafirlerine, tekrar tercih etmek isteyeceği, benzersiz bir konaklama deneyimi vadediyor. 76 odası nehir manzaralı olacak şekilde tasarlanan tesiste misafirlerin; yaşam standartları ve beklentileri göz önüne alınarak, dekore edilmiş odalarda ferahlık, konfor ve güvenlik ön planda tutulmuş.


YEME-İÇME

Kebaptan analı kızlıya, mumbardan sarı burmaya, tadı damakta onlarca lezzetiyle ünlü Adana; Türkiye’de gastronomi turizmi denildiği anda akla ilk düşen şehirler arasında yer alıyor. Peki, Adana’nın meşhur lezzet durakları hangileri?

1- Kebap: Onbaşılar Kebap, Yüzevler Kebap, Cikcik Ali,Birbiçer Kebap

1- Yöresel Adana Mutfağı: Ciğerci Ulaş, Kaburgacı Yaşar Usta, Şırdancı Bedo

1- Dünya Mutfağı: Paşalimanı Bistro & Lounge

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir