Erzurum Gezisi ve Konaklama Rehberi
Erzurum Gezisi ve Konaklama Rehberi
Erzurum gezisi, Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. Camileri, medreseleri, kümbetleri ve türbeleri ile sizleri zaman yolculuğuna davet eden şehir, dillere destan mutfağı ile de adından söz ettirmeyi başarıyor.
Kış sporları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Erzurum, her yıl binlerce kayak tutkununu ağırlarken nefis kar manzaraları ise şehre ayı bir güzellik katıyor. Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olan Erzurum, unutulmaz bir seyahat deneyimi vadediyor.
Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Erzurum’da sert karasal iklim özelleri hakim. Kış ayları oldukça soğuk ve karlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçen Erzurum’da yıllık sıcaklık ortalaması 5.7 °C. Yılın ortalama 3-4 ayı karla kaplı şehirde kış aylarında termometreler -25 °C’yi gösterebiliyor. Ocak ve şubat, soğuğu en fazla hissedeceğiniz aylar olmakla birlikte sıcaklık gündüzleri -5 °C civarında seyrediyor, temmuz ve ağustos aylarında ise 25 °C’ye kadar yükseliyor.
Eğer kayak ve snowboard yapmak için Erzurum’a gelmeyi düşünüyorsanız, kasım ayından nisan sonuna kadar geniş bir zaman seçeneğine sahipsiniz. Yılın neredeyse altı ayı kayak yapmaya elverişli olan Palandöken, Türkiye’de kayak sezonu en uzun kayak merkezlerinden biri.
Eğer Erzurum’un tarihi zenginliklerini görme niyetindeyseniz, gezinizi ilkbahar ve yaz aylarında planlayabilirsiniz.
Yağışların en fazla mayıs ayında gözlemlendiği Erzurum’da yazın bile akşamlar serin olabiliyor. Bavulunuza kazak veya hırka koymanızda yarar var. Baştan sona kapsamlı bir Erzurum gezisi için beş günlük bir plan ideal.
1- Çifte Minareli Medrese
13. yüzyılda inşa edilen Çifte Minareli Medrese, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerini günümüze taşıyan bir yapı. Kentin en önemli sembolü olan medrese, sergi salonu ve müze olarak hizmet veriyor.
2- Erzurum Kalesi
5.yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Erzurum Kalesi, içindeki saat kulesi ile farklı bir mimariye sahip. Selçuklu ve Bizans eserleri ile yan yana konumlanan kale, şehrin görülmesi gereken yapılarından biri.
3- Tortum Gölü
Tortum ilçesinin 35 km dışında yer alan Tortum Gölü, farklı kuş türlerinin uğrak yeri. Türkiye’de yaşayan dört akbaba cinsini bir arada görebileceğiniz göl çevresinde, Ayvalı ve Küçük adlı iki ada bulunuyor. Göl üzerinde sandalla gezinti yapabilir, huzur dolu saatler geçirebilirsiniz.
4- İspir Yedigöller
Ovit Dağı yamaçlarında bulunan İspir Yedigöller, vadilerin arasındaki 11 gölden oluşuyor. Bölgenin saklı cenneti olarak bilinen alanda, doğa yürüyüşü yapmak ve muhteşem manzaranın tadını çıkarmak mümkün.
Erzurum Gezisi, Konaklama Alternatifleri
1- Ramada By Wyndham Erzurum
Rüstem Paşa Kervansarayı yakınlarında bulunan tesis; Palandöken mevkiinde yer alıyor. Ücretsiz kayak pisti servisiyle kısa sürede kayak alanına ulaşım sağlayabileceğiniz tesiste; sauna ve spor salonu olanağıda mevcut. Kahvaltı dahil konseptiyle hizmet alabileceğiniz tesisin modern ve şık dizayn edilmiş odaları konforlu bir konaklama için sizi bekliyor.
2- Eymen Otel
Oltu mevkiinde bulunan tesiste, şık dizaynıyla huzurlu vakit geçirebileceğiniz jakuzili odalar, spa sauna olanakları ve kapalı yüzme havuzu bulunnuyor. Merkeze yaklaşık 1 buçuk saatlik mesafede bulunan tesis yakınlarında; doğanın tadını çıkarabileceğiniz mesire alanları bulunuyor.
3- Lala Grand Hotel
Yakutiye Merkez’de yer alan tesis, ulaşım açısından oldukça kolay bir mevkiide yer alıyor. Lala Paşa Cami, Yakutiye Medresesi, Taşhan Rüstempaşa Çarşısı gibi bölgenin tarihi ve turistik mekanlarına hanlarına, çarşı ve medreselerine yürüme mesafesinde bulunan tesiste; kahvaltı dahil konseptiyle alacağınız hizmetin yanı sıra, a la carte restoran ve kafeterya olanakları da mevcut.